Mottó

Utolsó komm.

Nézd meg.

Megírom helyetted, ha kell!

Indafotó képek

Mit Eszünk?

Tradícionális receptek, hazai ízek. Vacsorára, ebédre. Sokféle finom sütemény. !!Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.!!

Kattints!

Nyerj egy vízipipát!

Friss topikok

Linkblog

Zacskóban sült csirke.

2009.10.12. 19:02 | Takacs21 | Szólj hozzá!

Címkék: csirke óra vasárnap mell egy zacskó hús sütés ebéd comb

 

 

 

 

 

Ezt a fogást a vasárnapi ebédre készítettem, felhasználva az alap sültcsirke receptet, és megbolondítottam egy kicsit a sütőzacskós megoldással. A végeredmény egy ínycsiklandó fogás lett, mint azt a képek is mutatják.

 Hozzávalók.:

  •  1 kg. csirkecomb, csirkemell vegyesen,
  •  Sült csirke fűszersó,
  •  só, bors
  •  Sütőzacskó 

 

Elkészítés.:

  1. A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrüket, majd kettévágjuk.
  2. A csirkemellekből lapos szeleteket vágunk, de nem túl vékonyakat.
  3. A húst enyhén besózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk a fűszersóval.
  4. A sütőzacskót egy megfelelő méretű tepsibe rakjuk.
  5. A húst egymás mellé belehelyezzük, a zacskó száját összekötjük, ollóval lukakat vágunk rá, hogy a gőz eltávozhasson.
  6. Közepesnél nagyobb hőfokon 1 órán keresztül sütjük.
  7. Amikor letelt az egy óra, kivágjuk a zacskót, kevés olajat öntünk a húsra, és picit megpirítjuk.
  8. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de nagyon finom hozzá a Tzatziki saláta.

 

Tipp.: Egyszerűen elkészíthető, finom vasárnapi ebéd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr411445723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása