Ezt a fogást a vasárnapi ebédre készítettem, felhasználva az alap sültcsirke receptet, és megbolondítottam egy kicsit a sütőzacskós megoldással. A végeredmény egy ínycsiklandó fogás lett, mint azt a képek is mutatják.
Hozzávalók.:
- 1 kg. csirkecomb, csirkemell vegyesen,
- Sült csirke fűszersó,
- só, bors
- Sütőzacskó
Elkészítés.:
- A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrüket, majd kettévágjuk.
- A csirkemellekből lapos szeleteket vágunk, de nem túl vékonyakat.
- A húst enyhén besózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk a fűszersóval.
- A sütőzacskót egy megfelelő méretű tepsibe rakjuk.
- A húst egymás mellé belehelyezzük, a zacskó száját összekötjük, ollóval lukakat vágunk rá, hogy a gőz eltávozhasson.
- Közepesnél nagyobb hőfokon 1 órán keresztül sütjük.
- Amikor letelt az egy óra, kivágjuk a zacskót, kevés olajat öntünk a húsra, és picit megpirítjuk.
- Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de nagyon finom hozzá a Tzatziki saláta.
Tipp.: Egyszerűen elkészíthető, finom vasárnapi ebéd.
Utolsó komm.