Ezúttal, a címben szereplő levest elkészítési módját fogom nektek bemutatni. Ezzel a levessel bátran lehet kezdeni a főzési tanulmányainkat, mivel nagyon nehéz elrontani (DE nem lehetetlen!). Szóval mindenkinek ajánlom az elkészítését. Nálunk az egész család szereti, és nagy kedvence.
Hozzávalók.:
- Jó húsos kacsa/pulykanyak
- leveszöldség
- krumpli, hagyma, fokhagyma
- ételízesítő, só, bors
Elkészítés.:
- A nyakat megmossuk.
- A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük.
- kb. 3 literes fazékba beletesszük a húst, a zöldséget, a krumplit, 1 gerezd fokhagymát, az egészben hagyott vöröshagymát.
- Fölengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
- Figyelünk rá, hogy amint habosodni kezd a teteje, leszedjük az összes habot fakanállal.Arra kell vigyázni, hogy a habot maradék nélkül leszedjük, különben zavaros lesz a leves.
- Amikor gyöngyözni kezd, rakunk bele 2 teáskanál ételízesítőt.
- Közepes lángon addig főzzük, míg minden hozzávaló puha nem lesz(a keményebb zöldségeket figyeljük, a fehérrépa, vagy karalábé, zeller ha puha, kész a leves.).
- Tésztát főzünk hozzá.
Utolsó komm.