Igazi vasárnapi ebéd, vagy vendégváró fogás. Laktató, ízletes.
Hozzávalók.:
- 1 kg pulykamell filé
- 0,5 kg trappista sajt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 l tej
- só, bors ízlés szerint
- liszt
- 6 db tojás
Elkészítés:
A pulykamell filét vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, negyedeljük. Nagyobb keverőtálba öntjük a tejet, beledobjuk a fokhagymát, belerakosgatjuk a hússzeleteket. Úgy jó, ha ellepi a tej egy kicsit, a fokhagymát elrendezzük, hogy mindenütt legyen. Pár órára hűtőbe tesszük. A legjobb, ha egész éjszakát áll, de elég 1 óra is, ha előre nem tudjuk elkészíteni. Miután állt, lecsöpögtetjük a szeleteket,, kiklpfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Liszbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, szépen egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. Rétegezzük, amíg tart. A maradék sajtot összekeverjük a maradék tojással( ha elfogyott, teszünk hozzá, kissé fölverve), majd a hús tetejére simítjuk. Meleg sütőbe tesszük, letakarva 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Párolt rizs, majonézes kukorica illik hozzá.
Nagyon ízletes, laktató igazi vendégváró étel. Érdemes kipróbálni, egyszerű elkészíteni, az eredmény viszont önmagáért beszél.
Utolsó komm.