Mottó

Utolsó komm.

Nézd meg.

Megírom helyetted, ha kell!

Indafotó képek

Mit Eszünk?

Tradícionális receptek, hazai ízek. Vacsorára, ebédre. Sokféle finom sütemény. !!Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.!!

Kattints!

Nyerj egy vízipipát!

Friss topikok

Linkblog

Gulyásleves

2009.10.30. 12:45 | Takacs21 | Szólj hozzá!

Címkék: kedvenc kenyér bors gulyásleves

Házias, tartalmas, könnyen elkészíthető leves, tésztafélék elé kiváló választás, mivel elég laktató. A családom kedvence.

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók.:

  • 1 kg sovány sertéscomb
  • 1 kg krumpli
  • leveszöldség
  • só, bors ételízesítő, köménymag, izlés szerint gulyáskrém, vagy pirosarany.
  • pirospaprika, vöröshagyma

 

Elkészítés.:

  1. A húst kis kockákra vágjuk.
  2. Kb 3-5 literes fazekat készítünk elő. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.
  3. Beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk saját levében.
  4. Izlés szerint ízesítjük gulyáskrémmel, sóval, borssal köménymaggal.
  5. Felengedjük vízzel, lefedjük, hagyjuk főni.
  6. Közben megtisztítjuk a zöldséget, és a krumplit.
  7. Először a karikára vágott zöldséget adjuk a húshoz, majd ismét fölengedjük vízzel. Fél óra múlva beletesszük a kis kockára vágott krumplit.
  8. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd közepes lángon addig fözzük, míg a hús teljesen puha nem lesz.
  9. Fehér kenyérrel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr311486511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása