Házias, tartalmas, könnyen elkészíthető leves, tésztafélék elé kiváló választás, mivel elég laktató. A családom kedvence.
Hozzávalók.:
- 1 kg sovány sertéscomb
- 1 kg krumpli
- leveszöldség
- só, bors ételízesítő, köménymag, izlés szerint gulyáskrém, vagy pirosarany.
- pirospaprika, vöröshagyma
Elkészítés.:
- A húst kis kockákra vágjuk.
- Kb 3-5 literes fazekat készítünk elő. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.
- Beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk saját levében.
- Izlés szerint ízesítjük gulyáskrémmel, sóval, borssal köménymaggal.
- Felengedjük vízzel, lefedjük, hagyjuk főni.
- Közben megtisztítjuk a zöldséget, és a krumplit.
- Először a karikára vágott zöldséget adjuk a húshoz, majd ismét fölengedjük vízzel. Fél óra múlva beletesszük a kis kockára vágott krumplit.
- Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd közepes lángon addig fözzük, míg a hús teljesen puha nem lesz.
- Fehér kenyérrel tálaljuk.
Utolsó komm.