Most pedig bemutatom, hogyan lehet elkészíteni ezt a remek ételt, amit szerintem csak a vegetáriánusok nem szeretnek.
Hozzávalók.:
- 1,25 kg sovány sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirosparika
- gulyáskrém, vagy piros arany
- só, bors
- ízlés szerint 1db paradicsom, 1db zöldpaprika
Elkészítés:
A sertéscombot kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, ha szeretjük, ekkor tesszük bele a paradicsomot és a zöldpaprikát, ízlés szerint gulyáskrémet, vagy piros- aranyat is. Ezután belerakjuk a húst, addig pirítjuk, míg kifehéredik, így zamatos marad.Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nem szabad túl sok vzet önteni rá, mert akkor a húsnak nem lesz olyan igazi finom íze, hanem kicsit" vizes" lesz.Lefedjük és lassú tűzön legalább 1- 1,5 órát főzzük, közben gyakran megkeverjük, ha kevés rajta a lé, pótoljuk. Akkor van kész, amikor a hús omlósan puha. Tésztával, nokedlivel, krumplival és természetesen bármilyen savanyúsággal kínáljuk. Tálaláskor tejfölt tehetünk rá.
Utolsó komm.