Mottó

Utolsó komm.

Nézd meg.

Megírom helyetted, ha kell!

Indafotó képek

Mit Eszünk?

Tradícionális receptek, hazai ízek. Vacsorára, ebédre. Sokféle finom sütemény. !!Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.!!

Kattints!

Nyerj egy vízipipát!

Friss topikok

Linkblog

Sertéspörkölt

2010.02.07. 11:56 | Takacs21 | Szólj hozzá!

Címkék: recept köret tészta sertés finom bármi comb házias laktató tésztaféle tejfől

Most pedig bemutatom, hogyan lehet elkészíteni ezt a remek ételt, amit szerintem csak a vegetáriánusok nem szeretnek.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók.:

  • 1,25 kg sovány sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirosparika
  • gulyáskrém, vagy piros arany
  • só, bors
  • ízlés szerint 1db paradicsom, 1db zöldpaprika

Elkészítés:

A sertéscombot kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, ha szeretjük, ekkor tesszük bele a paradicsomot és a zöldpaprikát, ízlés szerint gulyáskrémet, vagy piros- aranyat is. Ezután belerakjuk a húst, addig pirítjuk, míg kifehéredik, így zamatos marad.Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nem szabad túl sok vzet önteni rá, mert akkor a húsnak nem lesz olyan igazi finom íze, hanem kicsit" vizes" lesz.Lefedjük és lassú tűzön legalább 1- 1,5 órát főzzük, közben gyakran megkeverjük, ha kevés rajta a lé, pótoljuk. Akkor van kész, amikor a hús omlósan puha. Tésztával, nokedlivel, krumplival és természetesen bármilyen savanyúsággal kínáljuk. Tálaláskor tejfölt tehetünk rá.    

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr151736052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása