Mottó

Utolsó komm.

Nézd meg.

Megírom helyetted, ha kell!

Indafotó képek

Mit Eszünk?

Tradícionális receptek, hazai ízek. Vacsorára, ebédre. Sokféle finom sütemény. !!Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.!!

Kattints!

Nyerj egy vízipipát!

Friss topikok

Linkblog

Zöldborsófőzelék

2010.02.07. 11:58 | Takacs21 | Szólj hozzá!

Címkék: kedvenc tej főzés recept köret főzelék borsó egyszerű ebéd finom virsli

Megintcsak a család egyik kedvencnek nevezhető étele kerül "terítékre" a receptek asztalán. Ezt a főzeléket a legjobb sült virslivel enni, de lehet hozzá bármilyen kisüthető köretet elkészíteni.

 

 

 

 

 

Hozzávalók.:

  •  1 kg zöldborsó
  •  1 l tej
  •  cukor, só, liszt
  •  olaj

 

Elkészítése:

A zöldborsót kevés olajon kis lángon puhára pároljuk. Lehet alá egy egész kevés vizet önteni,ha szükséges. Ízesítjük pici sóval, ízlés szerint cukorral. Amikor puha a borsó, 4-5 evőkanál lisztet szórunk rá, összeforgatjuk, picit pirítjuk. Felöntjük a tejjel.Általában egy kicsivel többet szoktam önteni rá 1 liternél. Felforraljuk, megkóstoljuk. Még ízesíthetjük, nekem cukroznom kell, mert édesen szeretjük. Sűlt virslivel, rántott párizsival kínáljuk.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr521736063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása