Mottó

Utolsó komm.

Nézd meg.

Megírom helyetted, ha kell!

Indafotó képek

Mit Eszünk?

Tradícionális receptek, hazai ízek. Vacsorára, ebédre. Sokféle finom sütemény. !!Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.!!

Kattints!

Nyerj egy vízipipát!

Friss topikok

Linkblog

Húsleves

2009.10.30. 11:41 | Takacs21 | Szólj hozzá!

Címkék: leves könnyű vacsora hús bors ebéd nyak

Ezúttal, a címben szereplő levest elkészítési módját fogom nektek bemutatni. Ezzel a levessel bátran lehet kezdeni a főzési tanulmányainkat, mivel nagyon nehéz elrontani (DE nem lehetetlen!). Szóval mindenkinek ajánlom az elkészítését. Nálunk az egész család szereti, és nagy kedvence.

 

 

 

Hozzávalók.:

  •  Jó húsos kacsa/pulykanyak
  •  leveszöldség
  •  krumpli, hagyma, fokhagyma
  •  ételízesítő, só, bors

 

Elkészítés.:

  1.  A nyakat megmossuk.
  2. A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük.
  3. kb. 3 literes fazékba beletesszük a húst, a zöldséget, a krumplit, 1 gerezd fokhagymát, az egészben hagyott vöröshagymát.
  4. Fölengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  5. Figyelünk rá, hogy amint habosodni kezd a teteje, leszedjük az összes habot fakanállal.Arra kell vigyázni, hogy a habot maradék nélkül leszedjük, különben zavaros lesz a leves.
  6. Amikor gyöngyözni kezd, rakunk bele 2 teáskanál ételízesítőt.
  7. Közepes lángon addig főzzük, míg minden hozzávaló puha nem lesz(a keményebb zöldségeket figyeljük, a fehérrépa, vagy karalábé, zeller ha puha, kész a leves.).
  8. Tésztát főzünk hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr571486265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása